Mercats

Catalunya rebrà 99 vols setmanals amb turistes russos

Entre els mesos de maig i octubre, a Catalunya aterraran 99 vols setmanals procedents de Rússia, entre xàrters i línies regulars. Aquesta xifra, que no es descarta que es pugui ampliar, suposa un increment superior al 52% respecte 2010, any en què van aterrar 65 vols a la destinació catalana.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha confirmat aquesta notícia després de les reunions que ha mantingut durant la fira MITT de Moscou amb representants de diverses companyies aèries i de turoperadors russos amb qui ha tancat la programació turística per aquest estiu.

La directora general de Turisme també s’ha manifestat des de Moscou sobre la desconvocatòria de vaga als aeroports espanyols: “ hem redoblat els nostres esforços promocionals a nivell internacional i tant a Berlín com a Moscou he mantingut contactes amb els principals operadors turístics europeus per vendre Catalunya i al mateix temps per tranquil•litzar-los". Muro ha fet una crida a la responsabilitat de tothom “per no posar en risc un sector turístic estratègic i amb capacitat de crear riquesa i ocupació”.

L’any 2010 van arribar a Catalunya uns 374.000 turistes procedents del mercat rus. La majoria del turisme rus que arriba a l’Estat espanyol té Catalunya com a destinació principal buscant principalment el sol i platja. Tot i aquestes preferències, també els responsables del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida han aprofitat la fira per fer contactes amb diferents turoperadors russos, “els quals –asseguren- s’han mostrat molt interessants a poder emprar de cara a l’hivern de l’any vinent l’Aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors russos a les estacions d’esquí de Lleida”.

A la MITT hi participen més de 3.000 expositors, procedents de 185 destinacions. La passada edició va rebre la visita de prop de 80.000 persones, el 74% de les quals van ser professionals del sector.

Back to top button