superior

Destinacions

El turisme d’interior català es reforça amb la ruta “El Camí de l’últim Càtar”

Catalunya ha inaugurat recentment “El Camí de l’últim Càtar”, una ruta transfronterera de 190 km que discorre entre Gósol (Berguedà) i Tarascon d’Ariège, al sud de França. El camí, d’una dificultat mitja-alta, està pensat per fer a peu i segueix un traçat paral•lel al Camí dels Bon Homes. Aquesta iniciativa dota les comarques d’interior de més atractiu turístic, amb la voluntat de potenciar l’oferta catalana més enllà de la costa i del tradicional sol i platja.

“El Camí de l’últim Càtar” recrea el darrer viatge de Guilhem Belibasta, últim càtar conegut, pels entorns pirinencs on també es van moure gran part dels càtars refugiats a Catalunya durant els segles XIII i XIV.

El recorregut es pot completar en 50 hores, que equivalen a 10 dies de ruta, i es recomana fer-lo entre maig i octubre, ja que durant l’època de fred la neu pot complicar la travessa. D’aquesta manera, la ruta es presenta com un complement perfecte a la temporada de neu i contribueix a desestacionalitzar el turisme de muntanya.

El nou itinerari aprofita la senyalització existent, el que el converteix en una oferta sostenible amb l’entorn. Un total de cinc etapes catalanes i quatre de franceses travessen les comarques del Berguedà, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, i el cantó de Vic de Sòs (Vicdessos) del departament de l’Ariège (França).

Al llarg del recorregut, els caminaires trobaran serveis d’allotjament, restauració, comerços i centres eqüestres, així com oficines d’informació i turisme. Tot això acompanyat de punts d’interès cultural, com el Centre Medieval i dels Càtars, a la Vila de Bagà (Alt Berguedà).

A la pàgina Web del Consell Regulador del Camí dels Bons Homes www.camidelsbonshomes.com també s’hi pot trobar paquets turístics de cap de setmana o més dies per visitar ambdues rutes amb tota la planificació feta per endavant.

Articles relacionats

Back to top button