superior

DestinacionsEstudis

Una Setmana Santa que apunta bons resultats després d’uns anys complicats

El sector veu amb cert optimisme la Setmana Santa. Les previsions són positives al conjunt de Catalunya gràcies a la recuperació de la demanada del mercat intern. Les ocupacions variaran entre el 70% i el 80% depenent de la zona i dels establiments.

La ciutat de Barcelona espera ocupacions hoteleres superiors al 80% i els apartaments turístics de la capital catalana esperen fins a 14 punts més respecte la passada Setmana Santa. La varietat de clients i mercats que té Barcelona li garanteixen aquests bons resultats.

El litoral català també rebrà un bon nombre de turistes i generaran ocupacions superiors a anys anteriors. La Costa Brava és on s’espera una millor ocupació després de Barcelona. Un 70% els primers dies i fins a un 85% en els dies més forts de setmana a la zona del Baix Empordà. Els càmpings de Girona compateixen les bones previsions.

A la Costa Daurada, l’ocupació que manifesten els hotelers de Salou, Cambrils i la Pineda és lleugerament inferior a la Costa Brava. Aquí la previsió és incrementar un 15% més el nombre de turistes respecte l’any passat. En aquesta ocasió, les dates tardanes de la Setmana Santa han fet que més hotels estiguin oberts i per tant l’ocupació percentual mitjana del 60% sembla baixa. L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada preveu que l’ocupació d’apartaments serà sensiblement superior a la de l’any passat. El turisme nacional està recuperant amb els turistes de proximitat de Barcelona, Lleida, Saragossa, Navarra o País Basc. Per la seva banda el sector dels càmpings tarragonins podrien arribar a fer ple en bungalows i mobil homes.

Lleida podrà gaudir d’una bona coincidència: el final de la temporada d’esquí i l’inici de les activitats d’esports d’aventura i el turisme actiu. Les ocupacions seran molt variables depenent dels dies i les zones però podrien arribar en alguns punts al 80%. Lleida i els Pirineus són capdavanters en esports d’aventura i la Setmana Santa apunta en positiu.

Els catalans també sortiran a l’estranger i ho faran en un nombre més gran que en 2013. Les agències de viatges han tancat un 5% més de reserves per aquesta Setmana Santa i AENA espera un increment d’entre l’11% i el 12% de vols al Prat. En aquesta ocasió pren rellevància la destinació París perquè l’AVE connecta des de fa pocs mesos Barcelona amb la capital francesa i els trens freguen la plena ocupació.

Estudi Atrápalo de Setmana Santa

Segons les reserves realitzades pels usuaris del portal Atrápalo els espanyols han escollit destinacions nacionals per a aquesta Setmana Santa, per davant de grans ciutats europees. Entre els llocs seleccionats es troben, en la seva majoria, zones costaneres i centres urbans. Els viatgers s’allotjaran una mitjana de 4 nits en hotel (exactament 3,82). El calendari d’aquest any també explica que els viatgers vagin a pernoctar una nit més, el principal motiu pel qual la despesa mitjana pel que fa a l’any passat hagi augmentat. D’aquesta manera, els viatgers destinaran una mitjana de 317,62 € per estada, aproximadament 100 € més que el desemborsat en cada reserva de Setmana Santa l’any anterior. En comparació a l’any anterior, el promig de nits per cada reserva efectuada en Atrápalo ha, passat de 2,83 a 3,82 nits respecte a 2013.

TOP 10 DESTINACIONS
1. Salou
2. Madrid
3. Benidorm
4. Tossa de Mar
5. Cambrils
6. Lloret de Mar
7. Barcelona
8. Peñíscola
9. Valencia
10. Granada

Articles relacionats

Back to top button