Una Setmana Santa que apunta bons resultats després d’uns anys complicats

El sector veu amb cert optimisme la Setmana Santa. Les previsions són positives al conjunt de Catalunya gràcies a la recuperació de la demanada del mercat intern. Les ocupacions variaran entre el 70% i el 80% depenent de la zona i dels establiments.

La ciutat de Barcelona espera ocupacions hoteleres superiors al 80% i els apartaments turístics de la capital catalana esperen fins a 14 punts més respecte la passada Setmana Santa. La varietat de clients i mercats que té Barcelona li garanteixen aquests bons resultats.

El litoral català també rebrà un bon nombre de turistes i generaran ocupacions superiors a anys anteriors. La Costa Brava és on s’espera una millor ocupació després de Barcelona. Un 70% els primers dies i fins a un 85% en els dies més forts de setmana a la zona del Baix Empordà. Els càmpings de Girona compateixen les bones previsions.

A la Costa Daurada, l’ocupació que manifesten els hotelers de Salou, Cambrils i la Pineda és lleugerament inferior a la Costa Brava. Aquí la previsió és incrementar un 15% més el nombre de turistes respecte l’any passat. En aquesta ocasió, les dates tardanes de la Setmana Santa han fet que més hotels estiguin oberts i per tant l’ocupació percentual mitjana del 60% sembla baixa. L’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada preveu que l’ocupació d’apartaments serà sensiblement superior a la de l’any passat. El turisme nacional està recuperant amb els turistes de proximitat de Barcelona, Lleida, Saragossa, Navarra o País Basc. Per la seva banda el sector dels càmpings tarragonins podrien arribar a fer ple en bungalows i mobil homes.

Lleida podrà gaudir d’una bona coincidència: el final de la temporada d’esquí i l’inici de les activitats d’esports d’aventura i el turisme actiu. Les ocupacions seran molt variables depenent dels dies i les zones però podrien arribar en alguns punts al 80%. Lleida i els Pirineus són capdavanters en esports d’aventura i la Setmana Santa apunta en positiu.

Els catalans també sortiran a l’estranger i ho faran en un nombre més gran que en 2013. Les agències de viatges han tancat un 5% més de reserves per aquesta Setmana Santa i AENA espera un increment d’entre l’11% i el 12% de vols al Prat. En aquesta ocasió pren rellevància la destinació París perquè l’AVE connecta des de fa pocs mesos Barcelona amb la capital francesa i els trens freguen la plena ocupació.

Estudi Atrápalo de Setmana Santa

Segons les reserves realitzades pels usuaris del portal Atrápalo els espanyols han escollit destinacions nacionals per a aquesta Setmana Santa, per davant de grans ciutats europees. Entre els llocs seleccionats es troben, en la seva majoria, zones costaneres i centres urbans. Els viatgers s’allotjaran una mitjana de 4 nits en hotel (exactament 3,82). El calendari d’aquest any també explica que els viatgers vagin a pernoctar una nit més, el principal motiu pel qual la despesa mitjana pel que fa a l’any passat hagi augmentat. D’aquesta manera, els viatgers destinaran una mitjana de 317,62 € per estada, aproximadament 100 € més que el desemborsat en cada reserva de Setmana Santa l’any anterior. En comparació a l’any anterior, el promig de nits per cada reserva efectuada en Atrápalo ha, passat de 2,83 a 3,82 nits respecte a 2013.

TOP 10 DESTINACIONS
1. Salou
2. Madrid
3. Benidorm
4. Tossa de Mar
5. Cambrils
6. Lloret de Mar
7. Barcelona
8. Peñíscola
9. Valencia
10. Granada

0 0 0