superior

AllotjamentEmpresesServeis

Ofensiva contra les plataformes online que comercialitzen allotjaments turístics il•legals

L’administració catalana ha anunciat que combatrà l’oferta turística no regularitzada i prendrà mesures contra les plataformes electròniques que comercialitzen allotjaments il•legals, especialment els apartaments i habitatges particulars d’ús turístic.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha explicat davant del Parlament de Catalunya que les empreses no regularitzades “representa una competència deslleial amb altres tipus d’allotjament que paguen impostos i que han de complir uns determinats requisits de qualitat, també suposen un perjudici per als clients, i distorsiona l’oferta de qualitat per la que estem treballant”.

El seu departament posarà el focus en les pàgines web que ofereixen habitatges d’ús turístic. Tal i com va informar Comunicatur, recentment la Generalitat va reformar la Llei de Turisme per obligar les plataformes online a publicitar el número de Registre Turístic de cada establiment com garantia de legalitat. Catalunya ha estat pionera en la regularització d’aquest tipus d’allotjament tot i que actualment el 70% de l’oferta encara no està regularitzada.

Per a Puig, la proliferació de plataformes privades de lloguer d’apartaments, habitatges turístics i d’habitacions en domicilis “és positiva” en quant difon l’oferta però “aquest nou mitjà obre possibilitats a l’economia submergida”. Per això, des de la direcció general de Turisme ja han rastrejat prop de 2.000 pàgines web i portals online que comercialitzen aquesta oferta i han obert 57 expedients sancionadors. Alguns dels expedients s’han traslladat a la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions perquè procedeixin al tancament de les plataformes.

On sembla que la Generalitat vol posar ordre és en el lloguer d’habitacions individuals en pisos. Es tracta d’una oferta que ara no està contemplada en la normativa d’allotjament i que segons el Govern català no es pot inspeccionar perquè es tracta de domicilis privats i aquest tipus d’allotjament pot distorsionar la imatge turística de Catalunya com a destinació de qualitat.

Articles relacionats

Back to top button