superior

Destinacions

Els boscos de Lleida preparats per rebre una allau de caçadors de bolets

Municipis del Pirineu regulen la recol·lecció amb una taxa que han de pagar els turistes micòlegs

Les pluges de principis de setembre al Pirineu i el Prepirineu català han avançat l’aparició de bolets que es prolonga fins a l’arribada de l’hivern, al desembre.

Milers de turistes amants de la pràctica de la “caça de bolets” s’activaran en breu i ompliran les comarques de muntanya. Els experts del Centre Forestal calculen que la temporada serà bona amb una previsió d’una producció mitjana d’entre 50 i 60 kg per hectàrea. Trobaran sobretot rovellons, ceps i rossinyols. També apareixeran els primers punts ambulant de venda de bolets a les carreteres d’accés al Pirineu.

Per minimitzar l’impacte de l’afluència massiva de boletaires al bosc alguns municipis com el d’Alins, al Pallars Sobirà, regula des d’aquesta temporada la recol·lecció de bolets en tot el municipi i ha fixat una taxa de 5 euros per dia que permet recollir un màxim de 10 quilos per persona als boscos del terme municipal. En el cas de la Val d’Aran una regulació que aplica des del 2014 prohibeix la recollida de bolets excepte a veïns, residents i turistes que pernoctin a la vall.

Hi ha diverses iniciatives per regular la presència d’aquests visitants, però encara no s’ha arribat a un consens sobre si fixar una taxa per accedir al bosc, limitar la quantitat de bolets per persona o establir sistemes semblants als vedats de caça.

Articles relacionats

Back to top button