Organismes / Política turística

Els viatges de l’Imserso retornen 1,5 euros per cada euro invertit

La patronal hotelera espanyola, Cehat, no comparteix la decisió del Govern de reduir les 200 mil places addicionals previstes en el programa Imserso edició 2009-2010 amb l’objecte de reduir la despesa pública. Els hotelers recorden que es van recaptar l’any passat 190,2 milions d’euros enfront d’una inversió de 127 milions d’euros, el que suposa "un retorn d’1,5 euros per euro invertit".

Cehat diu que el programa Imserso ha demostrat ser "un exemple d’utilització eficient dels fons públics". En aquest sentit, el president de la Cehat, Joan Moles, assenyala que el programa Imserso és sostenible "des de tots els punts de vista", ja que "suposa un servei que potencia la qualitat de vida dels seus beneficiaris, fomenta la consolidació dels llocs de treball en la zona visitada, enforteix el sector turístic del nostre país i permet al Govern generar ingressos".

La passada edició del programa Imserso va contar amb 1,2 milions de places i va suposar la creació de 16.000 llocs de treball directes i 103.000 indirectes. Sobre la base d’aquestes dades Moles advoca pel manteniment de les places ofertes en l’anterior temporada: "és indispensable per al manteniment dels llocs de treball en les zones turístiques, i especialment en aquelles zones on es concentren les contractacions dels contingents amb el programa Imserso"./Ag EP

Back to top button