superior

abajo

Ferroviari

Renfe invertirà 78 milions d’euros en trens “totterreny”

Renfe adaptarà quinze trens AVE de manera que puguin circular també per vies ferroviàries sense electrificar i reduir el temps de viatge a diferents ciutats a les quals encara no ha arribat l’AVE. La inversió prevista serà de 78 milions d’euros.

Fins a ara, Renfe està explotant connexions ferroviàries que alternen en el seu recorregut trams de línies AVE amb uns altres de via convencional, sempre que aquestes vies estiguin electrificades. Per a això, disposa de trens d’Alta Velocitat electrificats que s’adapten a les diferents amplades de via.

Amb la inversió aprovada, l’operadora persegueix que aquests trens siguin ‘híbrids’, això vol dir, que tinguin tracció tant elèctrica com dièsel i puguin així circular per línies AVE, per línies convencionals electrificades i per línies convencionals sense electrificar.

Amb els nous trens ‘totterreny’, Renfe podrà realitzar connexions en trens AVE, abans que conclogui la construcció de la línia d’Alta Velocitat, en recorreguts com Madrid-Galícia i Madrid-Murcia amb una previsió d’estalvi de temps de 2,45 hores i dues hores, respectivament.

Renfe va indicar en un comunicat que els trens, una vegada adaptats, estaran llestos a finals de 2012. Talgo i Bombardier els lliuraran a la companyia ferroviària una vegada acabats i validats mitjançant les oportunes proves i assajos, i després que obtinguin la pertinent autorització de circulació amb viatgers./Ag EP

Back to top button