superior

Transport

Per fi un tren que connecta el centre de Barcelona amb l’aeroport

L’administració espera que el tren llançadora de l’aeroport de Barcelona pugui entrar en servei en 2018. El proper mes de setembre sortirà la licitació per a la seva construcció.

Per fi tira endavant el projecte de connexió ferroviària entre el centre de la ciutat de Barcelona amb la T1 de l’aeroport. Una infraestructura fins ara mal connectada que s’acosta als 40 milions de passatgers anuals. El futur tren tindrà una freqüència de 15 minuts i unirà les estacions Clot-Aragó, Passeig de Gràcia i Sants amb la terminal de més trànsit del Prat. El trajecte serà d’entre 17 i 25 minuts.

Els càlculs de demanda d’aquest tren estaria entre 7 i 9 milions d’usuaris l’any. Els cost de l’obra és d’uns 210 milions d’euros que els aportarà el Ministeri de Foment i l’operador privat que guanyi el concurs d’adjudicació del servei.

El Ministeri ja ha anunciat que està enllestint els passos previs a la publicació de la licitació. La Generalitat espera que la posada en marxa no superi els tres anys. El bitllet d’aquest servei de transports que utilitza la fórmula públic-privat serà d’uns 6 euros per trajecte.

Aquesta nova línia de tren se sumarà la connexió de metro de la L-9 entre Zona Universitària i la T1 que està previst que entri en servei el 2016.

Articles relacionats

Back to top button