superior

Transport

Barcelona–El Prat aconsegueix un rècord de viatgers en un any

L’aeroport de Barcelona ha tancat el 2014 superant el seu màxim anual de passatgers. 37,5 milions han passat per les instal•lacions del Prat, un 6,7% més que l’any anterior.

Els bons resultats han estat propiciats per un increment del trànsit dels viatgers de totes les destinacions. Així, els passatgers de la Unió Europea han augmentat un 10,5%, els procedents de fora la UE també han crescut el 6,6% i els interns de l’Estat un 1%. El balanç del Prat és molt positiu perquè l’impuls d’aquest creixement es deu a les connexions internacionals i no per la demanada interna. Les operacions amb el mercat asiàtic han pujat un 18%, amb el Pròxim Orient un 15% i un 14% amb l’Àfrica.

L’ocupació dels avions ha estat més elevada que l’any anterior ja que l’increment de passatgers (6,7%) ha estat molt superior a l’increment de vols, que va ser del 2,7%. El repte pendent de l’aeroport de Barcelona continua sent el gran pes que tenen les companyies de baix cost.

Aquests bons resultats són ampliables al global dels aeroports d’AENA que durant el 2014 van sumar 196 milions de passatgers, un 4,5% més que el 2013. Madrid-Barajas és el principal aeroport de l’Estat amb 41,8 milions de viatgers.

Per la seva banda, l’aeroport de Girona ha tancat 2014 amb 2.160.646 passatgers, un 21,1% menys que fa un any. Aquest resultat negatiu ja el va avançar Comunicatur abans de finals d’any on es preveia un davallada d’aquesta magnitud. La caiguda de passatgers a l’aeroport gironí porta sis anys consecutius i està vinculat a la dependència total que té de la companyia Ryanair.

Articles relacionats

Back to top button