superior

AllotjamentEmpreses

Marriott adquireix Starwood i esdevé el gegant hoteler mundial

Una operació de més de 12.000 milions d’euros porta a Marriott Internacional a crear el major grup hoteler del món. Starwood i Marriott sumen 1,1 milions d’habitacions en 5.700 hotels.

Controlen un de cada quinze llits que s’oferten al món i superen els grans com Hilton que té 730.000 llits i Intercontinental Hotels amb 760.000 llits. Les dues companyies a més tenen una trentena de marques presents a 110 països del món, entre elles Sheraton, Ritz, St. Regis o Courtyard.

L’èxit de Marriott passa per la gestió d’establiments de tercers sumant així diferents marques adreçades a públics diversos. Un dels reclams de la companyia americana són les seves targetes de fidelització.

La fusió es va conèixer el novembre de 2015 i s’ha completat ara. Marriott competia amb el grup xinès Anbang per adquirir Starwood. L’operació suposa que Marriott dobli la seva presència a Àsia i l’Orient Mitjà. A Europa, on ocupava la posició 10 com a grup hoteler, passa a la tercera i serà la companyia hotelera de luxe més gran del continent.

El gegant té 90 hotels a España i una vintena són de luxe aportats per Starwood. Des de fa cinc anys controla el 50% d’AC Hotels.

NH emetrà obligacions per refinançar-se

Per la seva banda, la situació complicada de NH Hotels l’ha forçat a anunciar la seva intenció d’emetre obligacions a set anys per un màxim de 285 milions d’euros. Aquesta operació li permetria refinançar el seu deute amb els bancs i optar a un nou deute bancari de llarg termini per 250 milions més. El deute de la companyia participada pel grup xinès HNA, Hesperia i el fons Oceanwood és de 800 milions d’euros. Els comptes d’NH durant el primer semestre de l’any semblen positius. Va obtenir gairebé 10 milions d’euros de benefici que contrasten amb els més de 17 milions de pèrdues que va registrar el mateix període de 2015.

Articles relacionats

Back to top button