superior

Destinacions

Atorguen els guardons del Turisme de Catalunya 2016

Els premiats del turisme d’aquest any a Catalunya han estat l’empresa inclusiva Barcelona Zero Limits, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i al senyor Agustí Bertomeu per la seva proposta La Musclera de l’Avi Agustí.

guardonsturisme2016Els guardons del turisme s’atorguen a aquells projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors o fent-ho de forma responsable i innovadora.

El Jurat, format pels components del Consell de la Taula de Turisme.

Els guardonats 2016

  • Agustí Bertomeu, en la categoria de “Millor experiència turística”, per La Musclera l’Avi Agustí, de Sant Carles de la Ràpita. Pioner en l’impuls del turisme aqüícola de les muscleres de la Badia dels Alfacs, Delta de l’Ebre i Sant Carles de la Ràpita, Agustí Bertomeu va impulsar el  2005 la Ruta de les Muscleres. Actualment s’ha consolidat com a una experiència singular, amb degustacions de marisc d’alta qualitat in situ, tot contribuint a la dinamització turística de la zona. 
  • Patronat de Turisme Costa Brava Girona, en la categoría d’”Innovació”. Amb més de cent anys d’història del nom Costa Brava, la destinació acull turisme des de fa dècades. El Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que compleix 40 anys, impulsa la renovació de      la marca i la innovació en les seves estratègies de promoció, comercialització i comunicació per atraure visitants d’arreu a través de les xarxes socials. Al 2015 va ser la seu, per segona vegada, del principal congrés mundial de bloggers de viatges TBEX Costa Brava Catalunya, amb 800 participants internacionals. 
  • Barcelona Zero Limits, en la categoria de “Turisme responsable”. Agència de viatges que té com a objectiu que tothom pugui viatjar i gaudir d’activitats d’oci sense que les capacitats físiques siguin una barrera. Formada per un equip jove i multicultural, que inclou persones amb discapacitat, la seva plantilla comprova personalment les propostes que ofereixen. Barcelona Zero Límits disposa de consultoria i formació per sensibilitzar sobre el turisme per a persones amb mobilitat reduïda i asseguren que les seves activitats les pot fer tothom.

El jurat ha destacat també altres projectes que han resultat finalistes en cadascuna de les categories:

  • Millor experiència turística: Associació de Càmpings de Girona, per la iniciativa “Càmpings Experience”, i el Consell Comarcal de la Noguera, pel Parc Astronòmic del Montsec.
  • Innovació: “Barcelona és molt més”, iniciativa conjunta de la Diputació de Barcelona i Turisme de Barcelona, i el vídeomapping de recreació de les pintures originals a Sant Climent de Taüll, del Consorci Patrimoni Mundial Vall de Boí.
  • Turisme responsable: Consorci del Ter, per la Ruta del Ter, i l’Hotel Muntanya Prullans, per la iniciativa Social Cerdans-La Nostra Moneda Solidària. 

Homenatge a la cuina catalana i els seus professionals

homenatgecuinersL’acte de premis ha estat també un homenatge als cuiners catalans. Els set xefs guardonats amb dos i tes estrelles Michelin: Carme Ruscalleda, Joan Roca, Paco Pérez, Jordi Cruz, Fina Puigdevall, Paolo Casagrande i Raül Balam amb la col·laboració de Nandu Jubany (1 estrella Michelin), van cuinar en directe per al públic assistent.

Articles relacionats

Back to top button