Aeri

L’aeroport de Barcelona pot salvar in extremis els 30 milions de passatgers

La nefasta evolució de l’aeroport de Barcelona el darrer 2008 feia perillar la xifra dels 30 milions de passatgers. AENA encara no ha fet públic el resultat de tràfic de passatgers en 2008 però semblaria que el Prat podria superar els 30 milions de passatgers, barrera marcada pel Ministeri de Foment per poder optar a la privatització de la seva gestió.

El mes de novembre va ser especialment dolent, l’aeroport va perdre més d’un 20% de passatgers respecte el novembre de l’any anterior. El descens de passatgers acumulat fins novembre era de -7,6%. En números absoluts havien circulat fins aquella data 28,3 milions de viatgers. Tenint present que l’exercici 2007 es va tancar amb 32,9 milions de passatgers, de mantenir-se aquesta evolució negativa tot indicaria que 2008 superaria per ben poc els 30 milions.

La reculada que està experimentant l’aeroport de Barcelona no s’explica només per la situació complicada que viu el sector aeri. Els valors negatius del Prat són els més rellevants del conjunt del sistema aeroportuari d’Espanya. L’aeroport és una infraestructura clau pel sector i requereix d’una actuació clara per evitar, en la mesura del possible, aquest retrocés espectacular que està experimentant El Prat . La possible compra d’Spanair per inversors catalans pot ser un revulsiu però encara s’ha de veure com el procés de concentració de companyies aèries com Vueling i Clickair comportaran una reducció encara major del nombre de vols a Barcelona.

Back to top button