EstudisEmpreses

Les reunions virtuals encara no amenacen al turisme MICE

Les innovacions tecnològiques aplicades al segment del MICE semblaven que tindrien una important incidència de present i futur, però de moment no és així. Les reunions i fires virtuals no s’enlairen.

Els organitzadors de congressos (OPC) romanen atents a les noves propostes, però la realitat és que un congrés o una fira, per ara, tenen un valor que no substitueix una connexió d’Skype. El tracte personal o la necessitat de contactar en un ambient diferent amb l’interlocutor de negocis té el seu pes encara.

El plasma i les eines digitals no superen els esdeveniments concebuts a l’estil tradicional. Una recent enquesta d’àmbit mundial, entre professionals MICE, predeia que aquest 2018 utilitzarien tecnologia virtual en un 10% de les reunions. En el cas dels Estats Units el percentatge és superior, per sobre d’una quarta part.

Les trobades virtuals proliferen sobretot per a petits grups o per sumar a alguna persona concreta en una reunió presencial. Així doncs, el turisme MICE pot seguir respirant. Les fires i els congressos no desapareixen, es poden transformar, tot i que comptant amb l’assistència en viu dels assistents.

Romandre davant la pantalla d’un ordinador durant molt de temps seguint una intervenció congressual en temps real no és una bona opció. Sí que ho és per a reunions executives d’equips petits. I aquestes reunions executives virtuals, probablement, no substitueixen la planificació d’un viatge de negocis.

Articles relacionats

Back to top button