superior

TT.OO. AA.VV.

Precedent contra la posició de força de la IATA respecte les agències de viatge

Una sentència de l’Audiència Provincial de Madrid ha obert una escletxa que pot marcar una fita en la relació de submissió de les agències de viatges a les condicions marcades per la IATA (l’Associació de Transport Aeri Internacional), que representa el 90% de les aerolínies.

La sentència obliga a la IATA a indemnitzar per danys i perjudicis amb prop de 43.000 euros a Manhatan Travel, agència associada a l’UCAVE, per incompliment contractual en haver bloquejat la venda de bitllets (acció coneguda com a ‘default’) a l’agència després que aquesta qüestionés una liquidació mensual que el consorci d’aerolínies li havia presentat i que incloia càrrecs erronis.

L’actuació de la IATA es considera desproporcionada i a més la sentència explica que els contractes que proposa la IATA a les agències no es poden modificar i per tant, si existeix alguna clàusula que no queda prou clara, com era la d’aquest cas, aquesta no pot beneficiar al redactor del contracte. D’aquí de la importància del precedent.

Segons l’UCAVE, la sentència posa fi al fet que les agències “es vegin obligades a acceptar les condicions” de la IATA. Amb la sentència a la mà l’UCAVE instarà la IATA a fixar una normativa de contractació respectuosa amb els interessos d’ambdues parts d’una manera igualitària, en una reunió prevista pel proper 23 d’octubre.

L’associació d’agències catalanes assegura que la sentència “obre les portes a que les agències que vulguin impugnar, amb causa i fonament, les liquidacions mensuals de la IATA, ho facin sense l’amenaça que representa la declaració de ‘default’”. L’UCAVE reconeix que fins ara la majoria d’agències no qüestionaven els ADM, els càrrecs provocats per suposades incorreccions en el protocol de la gestió de la reserva inclosos en el sistema de liquidació mensual, i es feien enrere donada la complexitat del procés i per la por a no poder comercialitzar vols.

A més, com feia temps que denunciava el sector, en cas que els errors fossin causats per una defectuosa gestió de les companyies aèries, les agències no cobraven cap compensació. En la negociació que s’obrirà entre ambdues parts també s’atacarà aquesta situació de desigualtat.

Back to top button