superior

abajo

TT.OO. AA.VV.

UCAVE i ACAV treballaran conjuntament, per ara sense fusió

Les dues grans associacions d’agències de viatges de Catalunya han decidit actuar conjuntament per defensar els seus interessos. UCAVE i ACAV no es refien de la futura Agència Catalana de Turisme i han acordat supervisar la posada en marxa d’aquest organisme de la Generalitat de Catalunya perquè es respecti la Llei i no interfereixi en l’activitat del sector privat.

La fusió de les dues associacions sembla que ara no és una prioritat però algunes problemàtiques conjuntes els han fer coordinar-se per defensar els seus interessos. En aquest sentit, vigilaran perquè la futura Agència Catalana de Turisme no esdevingui un organisme que generi competència deslleial pel que fa a la comercialització de productes i serveis. Volen que es “mantingui l’esperit de la Llei i respecti l’àmbit d’actuació del sector privat en la comercialització de productes i serveis jurídics”.

Els professionals de les agències de viatge catalanes no han vist amb bons ulls que aquest nou organisme públic tingui capacitats comercialitzadores i entri en competència amb l’activitat pròpia del seu sector. A finals de 2007, el Parlament de Catalunya va aprovar per una àmplia majoria la Llei de creació de l’Agència Catalana de Turisme. El redactat final de la Llei, després de l’oposició frontal de les agències, no deixava clars els aspectes comercialitzadors del nou organisme. Ha estat ara, amb el redactat d’un decret de desplegament de l’Agència quan ACAV i UCAVE han expressat el seu rebuig “clar i rotund”.

Altres punts de treball conjunt seran la lluita contra l’intrusisme o la millora de la connectivitat de l’aeroport de El Prat on demanen que l’administració que escolti el parer de les agències sobre aquesta infraestructura tan important per al turisme. ACAV i UCAVE sumen unes 600 agències de viatge catalanes i més de 1000 oficines de venda.

Back to top button