superior

TT.OO. AA.VV.

L’ACAV preveu un 20% de caiguda en les vendes per a l’estiu

Després d’una Setmana Santa fluixa, les agències de viatges es mostren prudents de cara a la temporada d’estiu. L’ACAV considera que la caiguda en les vendes podria estar al voltant del 20%, encara que les reserves d’última hora podrien fer que aquesta xifra disminuís.

“Els clients esperen a l’últim moment per trobar una millor oferta de preu i assegurar-se que la seva situació econòmica personal els permet plantar cara a les despeses d’unes vacances”, asseguren des de l’ACAV. Algunes agències han notat més clarament el descens en els viatges de proximitat que en els de llarga distància, “ja que es tracta d’un tipus de turista que potser no nota tant la crisi i encara s’ho pot permetre”.

Més flexibilitat per organitzar viatges a mida, majors descomptes en compres anticipades, solucions tecnològiques que aportin servei afegit als clients i reducció de costos, i packs d’assegurances d’anul•lació i assistència, són algunes de les mesures que apliquen les agències de viatges per a adaptar-se a la situació actual.

Malgrat tot, les agències animen al consumidor i esperen que la “crisi psicològica” se superi aviat i aquells que poden viatjar no es quedin a casa.

Destinacions per a 2009

Ahir es va celebrar a Barcelona l’11è Workshop anual de l’ACAV, punt de trobada de les agències de viatges a Catalunya i aparador de l’oferta de vacances per a la temporada d’estiu. En aquesta ocasió han participat com a expositors 60 empreses turístiques.

Especialització i diversificació són les claus per a afrontar aquesta temporada. Respecte a les destinacions més demandades es troben Andalusia, les illes Canàries i Balears, i la Cornisa Cantàbrica, a Espanya. Les capitals europees, Islàndia, Tuníssia, el Marroc, els Estats Units, Canadà, Xile, Argentina, Xina, Japó, Birmània, Tailàndia, les Maldives, les Seychelles, Egipte, Kenya, Sudàfrica, Namíbia, Austràlia i Nova Zelanda són algunes de les destinacions estrangeres amb més demanda entre els viatgers.

En la jornada de Acav, s’ha tornat a posar de manifest el bon moment que viuen, malgrat tot, els creuers, que mantenen un ritme de reserves “molt acceptable”. Barcelona s’ha convertit en un port de referència en el Mediterrani i les companyies segueixen apostant per la ciutat en les seves rutes.

Back to top button