superior

Estudis-antics

Espanya tanca 2010 amb un 1,4% més de turistes estrangers i un 2,5% més de despesa

En 2010 van arribar a Espanya prop de 53 milions de turistes internacionals, un 1,4% més que l’exercici anterior. La despesa que van realitzar els turistes s’ha increment el 2,5% arribant als 49.140 milions d’euros. A Catalunya l’arribada de turistes va augmentar un 4%.

Segons ha destacat el ministre d’Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, el sector turístic ha demostrat una “gran fortalesa”. Per primera vegada en els últims deu anys el turisme guanya pes en el PIB espanyol. A més, la taxa d’atur del turisme se situa 6,5 punts per sota de la mitjana estatal, del 20%.

Per països emissors s’ha registrat un increment per sobre dels dos dígits per part d’Itàlia, Rússia i Països Baixos. França i països nòrdics van registrar un repunt més moderat. Aquests increments van compensar el descens experimentat per part dels mercats d’Alemanya i Regne Unit, del 1% i el 6%, respectivament. El ministre destaca d’aquestes xifres que Espanya redueix la seva dependència d’Alemanya i Regne Unit com a principals emissors i comenta que "cal continuar amb l’aposta per la diversificació dels mercats".

Pel que fa a la despesa turística, la despesa mitjana diària ha pujat un 2,8% més que en l’exercici anterior, fins a 98 euros. La despesa mitjana per persona i viatge es va situar prop dels 930 euros, el que suposa un augment del 0,3% respecte a fa un any.

Articles relacionats

Back to top button