superior

Estudis-antics

Facebook i smartphones canvien els hàbits de viatjar i el comportament de les reserves

Les xarxes socials i els smartphones cada vegada tindran més influència en el comportament de les reserves i la forma de viatjar, segons prediu l’estudi ITB World Travel Trends Report, basat en dades de l’European Travel Monitor i de mig centenar d’experts internacionals en turisme.

La influència de les xarxes socials cada vegada és més gran, i ja no s’utilitzen només per obtenir informació sinó que han esdevingut autèntics canals de comunicació diària durant el viatge. L’informe afirma que un 37% dels viatgers internacionals ja utilitzen el Facebook o altres xarxes socials en el transcurs del viatge, ja sigui per penjar-hi fotos o fer comentaris.

Així mateix, l’informe de la ITB també apunta que l’ús dels samartphones per part dels viatgers anirà augmentant en els propers anys, com a conseqüència de la introducció de noves aplicacions als mòbils. En aquest sentit, cal tenir en compte que al Japó el 20% de les reserves ja es fan a través dels smartphones. Els mètodes de pagament o la informació d’alertes de les companyies aèries a través dels dispositius mòbils són altres camps que obren noves oportunitats per a la indústria turística, i que caldrà saber aprofitar. És per això que els experts turístics aconsellen a les companyies que fomentin el desenvolupament de websites al mòbils, per tal d’arribar al màxim nombre de possibles clients.

De fet, l’informe adverteix que l’únic obstacle que impedeix que l’ús dels samartphones durant els viatges evolucioni més ràpid són les elevades tarifes del roaming, que imposen les companyies telefòniques. Per això fa una crida a la necessitat que s’introdueixin solucions viables que regulin aquestes taxes.

L’informe ITB World Travel Trends Report elaborat per la consultora IPK

Articles relacionats

Back to top button