superior

Estudis-antics

Alemanys i britànics concentren la meitat de les pernoctacions hoteleres

Els viatgers procedents d’Alemanya i Regne Unit van concentrar el 27,2% i el 25,3%, respectivament, del total de pernoctacions estrangeres en establiments hotelers en 2010. El mercat alemany va experimentar un augment de les pernoctacions del 3,7%, mentre que el britànic un 4,9%.

Per la seva banda, els procedents de França, Itàlia i Països Baixos, següents mercats emissors, van registrar taxes interanuals del 9,6%, del 13,3% i del 2%, respectivament.

El punt turístic amb major grau d’ocupació va ser Salou, amb una mitjana d’ocupació del 74,9% de les places ofertes al llarg de l’any.
Per comunitats autònomes, Canàries, Balears, Catalunya i Andalusia van acumular el 69,1% del total de pernoctacions en 2010. Balears, Canàries, Catalunya i Andalusia van ser les destinacions preferides per als no residents, amb taxes interanuals de pernoctacions del 7,9%, 11,4%, 13,9% i -1,5%, respectivament.

La zona turística amb major nombre de pernoctacions en 2010 va ser l’illa de Mallorca, amb més de 37,6 milions de places ocupades, mentre que els punts turístics amb major nombre de pernoctacions són Madrid, Barcelona i Benidorm.

– Accedeix a l’Informe de conjuntura hotelera 2010 de l’INE

Articles relacionats

Back to top button