superior

Empreses

Agredolç resultat dels restaurants a la Guia Michelín

La gala de la guia Michelin 2022 ha repartit les estrelles als restaurants del país sense aportar novetats destacades. Cap restaurant aconsegueix pujar a les màxima categoria de tres estrelles.

En el cas de Catalunya no suma cap estrella nova. Manté els tres restaurants que tenien el reconeixement més alt. Per destacar algun aspecte, el xef Jordi Cruz ha guanyat una estrella al restaurant Atempo de Barcelona però es pot considerar que és el trasllat de l’estrella que tenia al restaurant de Sant Julià de Ramis (Girona).

El còmput global d’estrelles per a Catalunya és zero. Una mala notícia per a la gastronomia catalana que, en un any, no ha pogut afegir cap restaurant a l’edició de la Guia d’Espanya i Portugal 2022. Però ni ha aparegut un de nou ni els que tenien una estrella han pogut pujar a dos.

Al conjunt d’Espanya el balanç és també bastant pobre. La nova edició de la guia si que deixa quatre restaurants que guanyen la segona estrella. El nom més destacat és el de Dani García que aconsegueix dues estrelles de cop pel seu nou restaurant Smoked Room de Madrid. La capital de l’estat, amb 31 estrelles, ja supera a Barcelona amb 30.

Els onze restaurants d’aquesta guia amb el màxim guardó són: Arzak, El Celler de Can Roca, Martín Berasategui, Lasarte, Abac, Akelare, Quique Dacosta, El Cenador de Amós, Aponiente, Azurmendi i DiverXo. (cap de Portugal).

Articles relacionats

Back to top button