superior

Empreses

El sector de l’hostaleria està fart del conseller català de Salut

Els representants empresarials de l’hostalera, la restauració i del turisme asseguren que les declaracions habituals del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, “enfonsen” les previsions del sector per Nadal.

La Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) ha estat contundent: “Argimon és el conseller dels titulars”. El critiquen perquè les seves intervencions públiques acostumen a perjudicar molt especialment el sector de la restauració. Diuen que en les aparicions als mitjans de comunicació, el màxim responsable de la sanitat catalana s’expressa en termes “que van més enllà de les pròpies resolucions que emet el seu departament”.

La FIHRT assegura que les seves darreres intervencions han provocat una allau de les cancel·lacions dels sopars de Nadal però el govern manté obert els restaurants. Exemple de les incongruències, expliquen que a través de la televisió pública declara que no s’haurien de fer sopars de Nadal d’empresa, però “veu bé les trobades familiars”.

Els empresaris recorden que des de que va ser nomenat Conseller, no ha mantingut cap trobada amb el sector. Creuen que Josep Maria Argimon s‘amaga i delega en altres interlocutors del seu departament. Contrasten aquesta situació amb la relació fluida que mantenen amb els responsables de Comerç i Turisme del propi govern de la Generalitat.

Una política de comunicació diferent segueix el govern espanyol que ha descartat anunciar noves restriccions per la covid per Nadal. L’executiu espanyol envia un missatge de tranquil·litat, allunyat de l’alarmisme i l’opinàtica. Afirma que la situació és diferent a l’any passat i no vol afectar negativament als sectors econòmics.

Articles relacionats

Back to top button