superior

DestinacionsEmpreses

La Diputació de Barcelona entrega 81 certificacions com a Punts d’Informació Turística i 29 empreses reben el distintiu Biosphere a la Jornada del Sector Turístic del Bages

La comarca del Bages ha reunit al seu sector turístic al conjunt monumental de les Torres de Fals, un complex recentment restaurat i reconvertit en centre divulgatiu de les torres de defensa a Catalunya situat a Fonollosa.

Durant la jornada, 29 empreses i serveis turístics del Bages, tant públics com privats, han rebut el distintiu Biosphere que reconeix les bones pràctiques en gestió sostenible de les empreses i serveis turístics. En concret l’han rebut 3 agències de viatges, 2 allotjaments rurals, 4 cellers, 1 comerç, 1 habitatge d’ús turístic, 2 hotels, 2 museus, 1 indret d’interès turístic, 5 oficines de turisme, 1 restaurant, 3 empreses de turisme d’experiències i 4 altres serveis.

Com es conegut, el Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere és un distintiu desenvolupat per la Diputació de Barcelona amb el suport la Cambra de Comerç i l’Institut de Turisme Responsable. Garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.
Els avantatges per als establiments i empreses adherides al programa són molts, des de l’augment dels estàndards de qualitat fins a l’optimització i eficiència dels recursos i processos interns, passant per un cicle formatiu i continuat en el temps per a la millora contínua o diverses bonificacions de les quotes d’afiliació a ens turístics. Naturalment, en el cas del Bages també comporta un millor coneixement de l’oferta turística del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central.

81 Punts de Informació Turística al Bages

Precisament la Diputació de Barcelona ha lliurat a vuitanta-una empreses i serveis turístics la certificació de Punts d’Informació Turística (PIT). Aquesta iniciativa de la Diputació te com objectiu complementar els serveis d’informació, difusió i atenció turística en altres punts més enllà de les oficines turístiques tradicionals.

La iniciativa va començar a l’any 2013 i des d’aleshores ja s’hi han sumat totes les comarques de Barcelona i són 563 els Punts d’Informació Turística existents a tota la província. El programa s’implanta a través de cicles formatius que inclouen sessions formatives, de coneixement de territori i un taller destinació de cada una de les comarques, per enfortir tant el coneixement com les relacions entre els participants.
La certificació serveix per reconèixer formalment la tasca d’informar i assessorar que aquests punts d’informació ja duen a terme en molts casos. L’objectiu final és multiplicar les opcions d’acompanyar els visitants en la seva estada al territori.

Articles relacionats

Back to top button