superior

Estudis

Què revolucionarà la indústria turística la propera dècada?

El fòrum TIS – Tourism Innovation Summit 2023 que s’ha celebrat a Sevilla ha abordat algunes de les tendències que es poden considerar més disruptives i que impactaran sobre la indústria turística.

La CEO de Globetrender, Jenny Southan, ha sorprès destacant com a tendència les agències de viatges basades en la IA. Les agències que utilitzaran la intel·ligència artificial estaran dirigides al turista convencional mentre que el servei personalitzat el realitzaran les agències que se centrin en el client amb perfil de turista de luxe. Per la seva banda, Florence Kaci, de Phocuswright, ha exposat un posicionament que es pot entendre com a contrari. Kaci assegura que el potencial de la intel·ligència artificial generativa transforma el cicle dels viatges i ofereix processos d’hiperpersonalització com no havíem vist abans.

Sevilla, TIS – Tourism Innovation Summit 2023

Jenny Southan també ha parlat de la generació Alpha, definida com aquells nascuts entre els anys 2011 i 2025, que malgrat la seva curta edat “ja s’han de tenir en compte com a generadors de decisió als viatges”. També ha explicat que les noves modalitats de famílies, per exemple, les monoparentals o les homoparentals, “seran decisives per al sector de l´hospitalitat, que haurà d´adaptar-se a les seves necessitats i demandes”.

Per la seva banda, un dels ponents d’una gran multinacional consultora de tecnologia ha advertit que “el 45% dels consumidors als EUA estan utilitzant TikTok i altres xarxes socials per triar el proper viatge” i ha assegurat que “cridar la seva atenció en aquestes plataformes serà fonamental”.

Durant 3 dies, TIS2023 ha reunit més de 7.000 professionals del sector turístic, 417 experts de la indústria, 43 delegacions internacionals i 198 firmes expositores que han compartit les darreres tendències que estan transformant el sector.

Articles relacionats

Back to top button