Hotels

Regularitzar immigrants, solució a la manca de personal de l’hostaleria

El grup turístic Expo Hotels & Resorts i l’Ajuntament de Sabadell han signat un conveni de col•laboració amb l’objectiu d’integrar al sector hostaler estrangers sense permís de treball.

Es tracta de 14 persones registrades a Vapor Llonch, el servei de promoció econòmica de Sabadell, que seran contractats com a cambrers pels tres hotels que la cadena té a Barcelona (Expo Hotel, Torre Catalunya i Princesa Sofía). En el lloc de treball, se’ls oferirà 50 hores de formació i suport i assessorament per la posterior tramitació del permís de treball.

L’acord s’emmarca en el projecte Immigració i Mercat de treball impulsat pel Consorci per a l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental. D’aquesta manera, Expo Hotels fa un pas endavant per intentar resoldre el problema de la manca de personal que pateix el sector des de fa temps i que s’accentua amb l’arribada del període estival.

Altres empreses com el Grup Vips han apostat per signar acords de contractació de personal en origen. L’any 2006 va renovar un conveni amb l’ ANAPEC (agència nacional marroquina de Promoción del Treball i Competències) amb el compromís de contractar de manera indefinida un mínim de 400 treballadors marroquins cada any fins al 2010. La plantilla del Grup Vips es compon de més de 9.500 persones en diferents establiments de restauració.

Back to top button