Destinacions

El Tren Groc, una de les millors línies de ferrocarril rural d’Europa

Les rutes rurals en ferrocarril estan molt esteses en diferents països d’Europa. És una alternativa turística per a molts visitants que ho consideren un atractiu més en la destinació.

Per això, The Guardian ha seleccionat per als seus lectors les 10 rutes en tren més destacades del continent europeu. El Tren Jaune o Tren Groc, a la Cerdanya francesa, i el tren Bilbao-Guernica són les propostes més properes.

En el cas del Tren Groc, travessa el costat est dels Pirineus des de Vilafranca de Conflent a Latour de Carol. El recorregut sorteja valls, congosts i passa per ponts metàl·lics amb unes vistes impressionants sobre muntanyes pirinenques. En pocs anys complirà un segle de vida i l’última part d’aquest temps ho haurà fet complint una funció turística.

En el cas del tren que uneix Bilbao amb Gernika el viatge es realitza amb servei directe a través d’un paisatge exuberant fins arribar al municipi que Picasso va elevar a símbol de pau per a la humanitat. Gernika es troba a la reserva de la biosfera d’Urdaibai.

Les altres vuit rutes ferroviàries destacades per The Guardian són:

-S-bahn al voltant de Friburg, Alemanya

-Liubliana-Kranj, Eslovènia

-Ferrocarril elèctric Tatra de Poprad, Eslovàquia

-Ragusa-Sicília, Itàlia

-Ajaccio-Bastia, Còrsega

-Neussargues-Béziers, França

-Locarno-Domodossola, Suïssa-Itàlia

-Opole-Łambinowice, Polònia

Articles relacionats

Back to top button