superior

Estudis

Advertiment de deteriorament del turisme el 2024

Pot estar esgotant-se la capacitat de creixement de l’activitat turística

El bon comportament del turisme farà que l’economia catalana creixi aquest any al voltant del 2,7%, tres dècimes per sobre de l’espanyola, segons el servei d’estudis del BBVA. Però la mala noticia és que adverteixen que el sector turístic a Catalunya podria haver tocat sostre i patir una frenada l’any que ve.

La valoració que fa la investigació és que el turisme comença a mostrar símptomes de debilitat. Expliquen que el grau d’ocupació i les pernoctacions als establiments hotelers han evolucionat de forma menys favorable a l’estiu que en la primera part de l’any.

Aquest futur deteriorament de l’activitat turística, juntament amb el de les exportacions i amb les incerteses en el context internacional reduiria el creixement previst per al 2024. El BBVA calcula que el PIB català es frenarà fins a un 1,8% el proper any i s’alinearà amb la desacceleració general.

L’informe també parla d’un canvi en la tendència del mercat laboral. La creació de BBVA  llocs de treball s’està moderant en diferents sectors destacant la menor contribució en la creació d’ocupació per part de l’hostaleria.

Informe BBVA Research

Articles relacionats

Back to top button