superior

Mercats

El Compromís de Turisme Responsable de Catalunya serveix de model a la OMT

La participació de la directora general de Turisme de Catalunya, Marta Domènech, en la XXV Assemblea General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) ha suposat la projecció internacional del model turístic català. L’Assemblea reuneix un total de 154 estats i 7 territoris, entre els quals es troben els màxims representants dels estats membres de l’organització, així com líders mundials del turisme dels sectors públic i privat.

La directora ha presentat el Compromís Nacional per un Turisme Responsable en el plenari de l’OMT que enguany se celebra del 16 al 20 d’octubre a Samarcanda, Uzbekistan. El secretari general de l’Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, ha destacat que “en tots els països i en totes les conferències es parla de sostenibilitat però és en el Compromís de Catalunya on es veuen exactament quins han de ser els passos per al desenvolupament d’un turisme sostenible”.

Model turístic que pot ser un referent per altres països del nostre entorn

A més, el secretari general ha afegit que “el Pla de desenvolupament de sostenibilitat que té Catalunya, fruit d’una gran feina, és un gran exemple que podria utilitzar qualsevol destinació del món i, des de l’OMT, estem compromesos a respondre a les necessitats per al seu desenvolupament”.

En la seva exposició Domènech ha posat en valor que “el Compromís Nacional per un Turisme Responsable compta amb la implicació de dos centenars d’actors tant d’esferes públiques com privades i s’adapta al turisme dels nous temps, així com al model que volem pels propers 20 anys”.

La directora general de Turisme ha ressaltat que “ja disposem d’iniciatives concretes en pro del compromís i aquestes parteixen d’un model de turisme més sostenible des del punt de vista ambiental, econòmic, territorial i, sobretot, social. És a dir, més just, més inclusiu i amb condicions laborals millors, tot situant el benestar de les persones en el centre de l’estratègia turística”.

Articles relacionats

Back to top button