superior

Destinacions

El turisme fuig de la inseguretat. Toc d’atenció per a Catalunya

Evitar la imatge d’inestabilitat a Catalunya és l’objectiu del sector turístic i de l’administració. Per aquest motiu les declaracions dels empresaris són molt moderades per a no atiar el foc.

En privat els hotelers i restauradors reconeixen cancel·lacions de reserves, en alguns casos arriben al 40% per l’anul·lació de grups vinculats a esdeveniments de negocis. L’efecte a curt i mig termini serà més gran del que s’intueix en aquests moments.

Les autoritats catalanes també es manifesten en la mateixa línia de discreció que els empresaris catalans. Contrasta amb l’actitud de l’empresariat de Madrid i del Govern espanyol. A les afirmacions del Ministre de Turisme, Álvaro Nadal, en què assegurava que el procés sobiranista estava afectant negativament al turisme més que els atemptats de Barcelona i Cambrils d’agost, cal sumar els comunicats de la CEOE i la Taula del Turisme en el que no amaguen que la situació està provocant una reducció de reserves turístiques.

Mentre la pau social es mantingui en els carrers i no es traslladin imatges d’inseguretat el destí pot resistir. Els mitjans internacionals han posat el focus aquests dies sobre Catalunya, igual que ho van posar després dels atemptats de l’17 d’agost. Molt protagonisme per a una destinació que destaca per oferir seguretat i serveis de qualitat. El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Jaume Collboni, ha estat molt clar: “al turisme no li agrada la inseguretat”

El turisme no té una relació directa amb el possible deteriorament de l’economia de Catalunya provocada per la cancel·lació de noves inversions i el canvi de seu d’empreses, a hores d’ara més de mig miler però que aporten gairebé la meitat del PIB de Catalunya. Tot i que el canvi de seu social no afecta el còmput de PIB que es vincula a les unitats productives. Però el turismo sí que té una relació directíssima amb la inestabilitat social i amb un panorama general d’incertesa, preocupació i tensió.

Articles relacionats

Back to top button