superior

EmpresesTransport

Lufthansa es queda amb Air Berlin

Lufthansa, la primera companyia aèria d’Alemanya, adquireix bona part d’Air Berlin. Surt al rescat de l’aerolínia fallida quedant-se amb 81 aeronaus i 3.000 empleats.

Air Berlin va entrar en una situació d’insolvència a l’agost i negociava amb Lufthansa i amb la britànica Easyjet la seva venda. Des de llavors operava a la desesperada gràcies a un crèdit ofert per les autoritats alemanyes encara que en aquest mes d’octubre tot apuntava que deixaria de volar. La compra dels actius d’Air Berlin propicia que Lufthansa pugui quedar-se amb els ‘slots’ als aeroports de Düsseldorf i Berlín.

A Espanya la companyia Niki va assumir bona part dels vols que Air Berlin operava (Balears, Canàries, Alacant i Màlaga) reduint fortament les seves operacions. A Barcelona segueix mantenint presència. Per contra cal recordar que l’any passat Air Berlin va ser la principal companyia a l’aeroport de Palma de Mallorca amb 4.770.000 de passatgers i des d’aquest maig ja no opera cap vol.

Tot i l’operació rescat, Lufhansa deixa fora de la compra una cinquantena d’avions i uns 5.000 treballadors. Les negociacions amb Easyjet seguiran per propiciar la venda d’una trentena d’aeronaus i d’slots a l’aeroport de Berlín.

Articles relacionats

Back to top button