superior

EmpresesTransport

Situació desesperada d’Airberlin

La companyia aèria Airberlin està passant per una situació crítica. En dos anys ha acumulat unes pèrdues superiors als 1.000 milions d’euros i necessita amb urgència trobar un inversor que la salvi.

La recerca d’un soci és desesperada. L’aerolínia esperava que el seu principal accionista, Etihad, injectés més diners però a hores d’ara no sembla disposada a seguir aportant més recursos. Ja posseeix pràcticament una tercera part de la companyia (el 29%) i ara toca buscar un nou aliat econòmic. A més, diferents projectes, com el de muntar una aerolínia de vacances integrada per Niki i TUIfly, no han tirat endavant. El futur passaria per redimensionar Airberlin a una aerolínia més petita però sense recursos econòmics potser no podrà desenvolupar-se.

Lufthansa és un possible candidat inversor. El president executiu d’Airberlin, Thomas Winkelmann, ho ha explicat en una entrevista per a un mitjà alemany: “Necessitem trobar un soci en 2017 i Lufthansa és una possibilitat”.

Un dels seus competidors, Ryanair, no ha trigat a criticar els moviments d’Airberlin. Considera que si l’empresa va malament ha de tancar i els seus serveis ja els cobriran les empreses amb capacitat, com la pròpia Ryanair. Denuncien per problemes de competència que Lufhansa, l’aerolínia líder a Alemanya, absorbeixi la segona companyia del país.

Articles relacionats

Back to top button