TT.OO. AA.VV.

Associacions d’agències de viatge en la corda fluixa per la multa de 3,5 milions de Competència

La Comisión Nacional de la Competencia (CNC) reclama el pagament de la sanció imposada a diferents associacions d’agències de viatges per considerar que en 2004 hi va haver un acord entre aerolínies i agències per concertar els preus dels recàrrecs en l’emissió de bitllets. Rafa Serra, president d’UCAVE, diu que la sanció de 100 mil euros que hauran de pagar és desorbitada i que “la CNC vol enfonsar l’associacionisme; desqualificar-lo, desprotegir-lo i desnonar-lo”.

Competència va sancionar en 2006 les companyies Iberia, Spanair i Air Europa amb més de 6 milions d’euros de multa i les diferents associacions (UCAVE, AMAVE, FEEAV i AEDAVE) amb 3,5 milions d’euros en total. Ara reclama el pagament d’aquests imports, una quantia que en el cas d’UCAVE la satisfaran en un període de 3 anys.

Serra recorda que fa sis anys va ser la IATA, seguint les pautes de les companyies aèries, qui va obligar a cobrar la gestió als agents de viatges amb la nova política retributiva. “El que varem fer és acatar aquesta mesura i després de la investigació de dos o tres grans agències, les pimes també vam rebre les represàlies judicials”, afegeix.

El president d’UCAVE es pregunta “on és el delicte, sobretot quan les associacions com UCAVE i altres damnificades no som eines comercials i, per tant, no en traiem cap rendibilitat. Treballem per protegir i representar el sector”. Ara UCAVE es veu obligada a realitzar un gran esforç econòmic per no desaparèixer.

Back to top button