superior

TT.OO. AA.VV.

Denúncies per intrusisme

En els tres primers mesos de l’any, Ucave ja ha presentat cinc denúncies per intrusisme davant la Direcció General de Turisme. L’associació ha detectat un augment del 32,5% en el nombre d’expedients oberts per presumptes casos d’intrusisme el 2010, amb 40 expedients, respecte la xifra de 2009.

Un informe presentat per aquesta associació d’agències de viatge revela que s’han obert més de 140 expedients per presumpte intrusisme en els últims sis anys, passant d’un únic cas l’any 2004 als 40 de l’any passat i els 29 del primer trimestre de 2011.

Segons el departament jurídic de l’associació, es tracta principalment de particulars i associacions lúdiques que ofereixen serveis propis d’agència de viatge sense estar autoritzats ni oferir prou garanties.

La venda de viatges combinats (reservades exclusivament als agents de viatges amb la nova Directiva Bolkestein) i l’omissió d’informació centren la majoria de les denúncies. “L’intrusisme, aseguren des d’Ucave, perjudica professionals i consumidors ja que habitualment es tradueix en una falta de garanties a l’hora d’exercitar els seus drets en cas d’incompliment”.

En aquests sis anys de lluita contra l’intrusisme, Ucave ha aconseguit el cessament de l’activitat del 10% dels expedientats per les seves irregularitats, mentre que la Direcció General de Turisme ha iniciat l’obertura d’expedient en el 25% dels casos.

Back to top button