superior

EmpresesAllotjament

L’enemic és Tripadvisor

Hotelers i restauradors han iniciat una creuada per restar valor al paper que juga Tripadvisor com a prescriptor davant dels consumidors. Quins són els seus arguments?

Els empresaris estan farts de defensar-se d’opinions falses que deterioren la imatge dels seus negocis. La plataforma s’ha convertit durant els darrers anys en un element imprescindible per a molts usuaris. Els hotelers expliquen que el portal cada vegada és menys influent perquè els consumidors són conscients de les opinions falses que publica.

El Gremi d’Hotels de Barcelona per exemple, afirma que els clients són intel•ligents i són conscients de les crítiques que es publiquen per part de persones que tenen interessos amagats darrera les seves opinions. El punt feble de Tripadvisor és que qualsevol persona pot puntuar un establiment sense necessitat d’haver estat client. Massa feblesa per una fórmula de prescripció d’hotels i restaurants.

Quan la identitat del particular no es pot conèixer la veracitat de la seva aportació entra en qüestió. Aquest seria l’argument dels professionals de la restauració i l’allotjament que s’enfronten a la “tirania” de Tripadvisor. Alguns empresaris expliquen que han estat víctimes de campanyes de desprestigi mitjançant aquest portal. Els negocis s’han ressentit per la publicació de falsetats. Els hotelers defensen les fórmules de valoració on és el client i cap altre qui pot explicar la seva experiència.

Els negocis han iniciat una lluita per minimitzar l’impacte de Tripadvisor. Volen deixar enrere el temps quan els hotels es van veure obligats a sotmetre’s al joc d’aquesta plataforma que els forçava a exhibir el seu logotip amb la puntuació de l’establiment com a única garantia de qualitat. I fins i tot a dedicar una persona a seguir i respondre exhaustivament qualsevol dels comentaris que sobre ells es publicava al portal.

Articles relacionats

Back to top button