superior

Turisme de Barcelona

Barcelona vol liderar una xarxa mundial de ciutats turístiques sostenibles

Barcelona està fent passos per convertir-se en la primera destinació urbana del món certificada com a ‘Biosphere’ i liderar una xarxa mundial de grans ciutats turístiques sostenibles.

El president de l’Institut de Turisme Responsable d’Espanya, Tomás Azcárate, entitat membre del Consell Global de Turisme Sostenible, vinculada a la Fundació de les Nacions Unides, considera que Barcelona està molt ben posicionada en aquest àmbit. Durant l’acte d’adhesió de Barcelona a la Carta de Turisme Responsable de la Unesco, Azcárate ha explicat que la ciutat va assumir el lideratge quan es va plantejar la possibilitat d’una xarxa mundial, i que "compleix els requisits" per ser-ho.

Azcárate ha concretat que Barcelona té un Pla Estratègic de Turisme i "la identitat cultural és respectada", unes bases que "sembla que no es compleixen en la majoria de les grans ciutats com a destinació turística".

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu ha destacat que el model turístic va de la mà del de ciutat, i s’ha proposat fer compatible el turisme amb la vida quotidiana dels barcelonins. Hereu ha afegit que la certificació com a destinació ‘Biosphere’ "no passa unilateralment" per abordar l’aplicació de la taxa turística.

Turisme de Barcelona incorpora institucions al seu Comitè

La Fira de Barcelona, el Port, l’aeroport de Barcelona-El Prat, el Teatre del Liceu, la Diputació i el Real Club de Tennis s’han incorporat com observadors en el Comitè Executiu de Turisme de Barcelona, en el qual tindran veu però no vot. L’alcalde, Jordi Hereu, ha apostat per la "gestió corresponsable" del turisme perquè tots reben un benefici, encara que les aportacions econòmiques d’aquestes institucions a la gestió de Turisme de Barcelona encara és una qüestió a construir. Hereu ha considerat "significatiu" que s’incorporin aquestes entitats i ha advocat per una dinàmica de treball més transversal./Ag EP

Back to top button