superior

Destinacions

Ampliació de les Via Verda de Tortosa a Sant Carles de la Ràpita

L’administració catalana ha presentat l’estudi de traçat que ampliarà les Vies Verdes a les Terres de l’Ebre. Concretament el traçat de via verda que actualment arriba al municipi de Tortosa es connectarà amb Sant Carles de la Ràpita, passant per Amposta. Aprofitaran els carrils bici existents i les infraestructures ferroviàries que han quedat en desús.

Aquesta actuació significarà ampliar la via ciclista actual a les Terres de l’Ebre fins a arribar als 77 km i fer tot un recorregut des de l’interior fins al mar. El nou tram de via verda suma 28 quilòmetres i es divideix en tres projectes: Tortosa-Vinallop, Vinallop-Amposta i Amposta-Sant Carles de la Ràpita.

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat redactarà els projectes tot i que no amaga que els anirà impulsant en funció de les disponibilitats pressupostàries. El traçat i les característiques de la via verda es concretaran amb el territori i es calcula que s’estaran redactant fins el 2014.

La Via Verda de l’Ebre és una ruta turística que transcorre per l’antiga via fèrria de la Val de Zafan que connectava l’Aragó amb les Terres de l’Ebre buscant una sortida al mar. Van construir un traçat de tren en què estava projectada la unió del municipi de la Puebla de Híjar amb Tortosa. Les obres es varen començar el 1882, però a causa de diversos problemes, no fou fins l’any 1942 quan es va poder inaugurar. La via va estar en servei durant 31 anys i es va tancar definitivament el 17 de setembre de 1973. Aquesta obra no es va concloure mai, fet que la va condemnar al desús.

[HOME]

Back to top button