superior

Restauració

La crisi s’acarnissa amb el sector de la restauració, pateix com mai

Els restaurants espanyols estan patint la crisi de forma intensa. La despesa s’ha contret un 4,1% en restaurants, segons un estudi sobre el consum alimentari fora de la llar que elabora el Govern. Altres estudis també alerten del la debilitat en la capacitat de compra dels espanyols que destinen menys pressupost a oci i vacances.

La despesa anual en restaurants segueix caient a Espanya i se situa en els 33.044 milions d’euros. 2012 va estar marcat pel descens de vendes, de clients i de la despesa mitjana per comensal en dinars i sopars. La situació és de menys clients i a més, els clients que hi ha, gasten menys que l’any anterior (un 1,2% menys de mitjana). El Ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient, Miguel Àries Cañete, ha definit la situació com la tornada “a casa”, és a dir, “sortim menys i gastem una mica menys”.

En el negoci de la restauració la major despesa, 16.290 milions d’euros, es realitza en els restaurants amb servei de taula, seguits dels establiments d’autoservei, servei ràpid o en barra, que ascendeix a 10.160 milions d’euros i la quantitat restant, 6.592 milions d’euros en les màquines, hotels, transport, oci nocturn…

Arias Cañete considera que aquestes dades mereixen “una anàlisi, una reflexió per a l’adopció d’estratègies, tant per part de les empreses, com de les organitzacions sectorials i de la pròpia Administració”, ha conclòs.

[HOME]

Back to top button