superior

abajo

DestinacionsTransport

Els moviments de Ryanair condicionen els aeroports de Barcelona, Girona i Reus

L’estratègia de la companyia aèria Ryanair afecten i molt els resultats dels aeroports catalans. Les prioritats de l’aerolínia irlandesa aquest any passen per Barcelona i això tindrà incidència negativa sobre Girona i Reus.

La previsió del la low cost és arribar als 5,3 milions de passatgers al Prat en 2015. Incrementarà freqüències en bona part de les quasi 40 rutes que opera des de Barcelona, l’objectiu és créixer un 12% els passatgers i batre el seu rècord de viatgers transportats. Aquesta estratègia afectarà a Girona i Reus que perdran trànsit. Ambdós aeroports tenen una gran dependència de Ryanair. L’aeròdrom de la Costa Brava depèn en un 88% de la companyia irlandesa i el de la Costa Daurada en un 54%.

L’eliminació de 13 rutes a Vilobí d’Onyar li farà perdre 200 mil passatgers. Es situarà en 1,5 milions totals quan els anys 2008,2009 i 2010 el tràfic va arribar als 5 milions anuals. L’aeroport tarragoní, per la seva banda, perdrà 140 mil passatgers i es quedarà en 315 mil viatgers.

Només Ryanair transporta més de 7 milions de viatgers en aeroports catalans i compta amb 15 avions amb base a Catalunya (10 al Prat i 5 a Girona). En el conjunt d’aeroports de l’Estat mou 28 milions de passatgers l’any. Amb una quota de mercat del 18% té el lideratge a Espanya per davant de Vueling que li retalla terreny.

Articles relacionats

Back to top button