superior

Destinacions

“Territori de Masies”, al Solsonès

La iniciativa “Territori de Masies” neix per dinamitzar el territori i la cultura del sud del Solsonès a partir del treball en xarxa entre entitats culturals, iniciatives de turisme, d’hostaleria, i agricultors i ramaders de productes locals i de qualitat.

L’objectiu del projecte és la consolidació del sector turístic de la zona, en un context adaptat al turisme familiar i cultural de proximitat. El carlisme, el barroc rural i la Catalunya Vella en són els eixos principals.

Al projecte, basat en criteris de singularitat, sostenibilitat i identitat, ja s’han adherit uns 40 establiments i empreses.

“Territori de Masies” va néixer impulsat des de la societat civil, a través d’un procés participatiu anomenat ACTUA i coordinat per l’Associació l’Arada que es va iniciar l’any 2007 i en el qual estan involucrades les associacions culturals de la zona, l’associació Turisme Rural del Solsonès, diferents entitats professionals, associacions de propietaris forestals i els ajuntaments de Pinós, la Molsosa, Pinell del Solsonès, Riner, Clariana de Cardener i Llobera.

Back to top button