Destinacions

“Las Vegas” d’Europa podria situar-se a Catalunya

Una notícia sorprenent està corrent per les redaccions dels mitjans de comunicació de Catalunya i Madrid: El magnat nord-americà Sheldon Adelson, està buscant ubicació a Espanya per situar un complex d’oci a l’estil de Las Vegas amb 6 casinos, 12 resorts, 36 mil habitacions, 50 mil places de restauració i diversos camps de golf. Una inversió que superaria els 15 mil milions d’euros sobre una superfície de 600 hectàrees.

Algunes fonts oficials haurien confirmat la informació tot i que a Catalunya el projecte es porta amb molta discreció. La idea de l’empresa Las Vegas Sands, que sembla una frivolitat, pretén replicar a Europa un dels tres complexos que ja té a Las Vegas (Estats Units) Macau (Xina) i Singapur. Alguns mitjans s’aventuren a situar-lo a la zona de El Prat de Llobregat, a prop de l’atractiu de la ciutat de Barcelona i en una zona amb possibilitats de disposar del terreny que requerit. Malgrat tot, l’alcalde d’aquest municipi ha declarat que no està al cas de la informació que considera una “innocentada”.

La primera fase del projecte es podria materialitzar el 2017 i fins el 2025 crearia entre 160 i 270 mil llocs de treball. Una xifra astronòmica que en uns moments com l’actual serien un baló d’oxigen per al lloc on s’ubiqui. La Comunitat de Madrid no amaga el seu interès per adjudicar-se el macrocomplex i està movent fils per aconseguir-ho. El magnat Adelson demana canvis el la legislació estatal i autonòmica per crear convenis laborals a mida o eliminar la prohibició de fumar en els locals tancats.

Un handicap que haurà de superar Catalunya per acollir EuroVegas, nom que podria tenir el complex, és la connectivitat amb el món de la ciutat de Barcelona. Las Vegas d’Europa tindria vocació d’atreure clients del continent europeu però també del nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà.

Una última incògnita és saber com competirà aquest projecte amb la ciutat d’oci Gran Scala que impulsa a l’Aragó el consorci empresarial International Leisure Development i que té unes característiques mimètiques.

Back to top button