superior

Organismes / Política turística

El Govern català actuarà contra qui publiciti “turisme de borratxera”

La Generalitat està estudiant quines accions legals prendre contra els operadors turístics que publicitin destinacions catalanes amb ofertes que no responguin a la realitat o promocionin el conegut com a ‘turisme de borratxera’.

La directora general de Turisme, Marian Muro, ha assenyalat que amb aquesta iniciativa es pretén evitar que es repeteixin episodis d’incivisme i aldarulls com els ocorreguts aquest estiu a Lloret de Mar (Girona). "És una anècdota que no pot passar desapercebuda. S’ha de reflexionar, fer les lectures pertinents i extreure conclusions perquè no torni a succeir", ha subratllat.

Ha sostingut que cal "reconduir la situació turística" per potenciar els segells de turisme familiar, esportiu i sènior que ostenta el municipi gironí.

En aquest sentit, ha anunciat que Turisme està revisant els portals dels operadors turístics que associïn aquesta destinació amb entrades "que distorsionin aquest recurs turístic imprescindible per a Catalunya".

Muro ha destacat que aquest control, que ara com ara es focalitza a Lloret de Mar, es farà extensiu a altres destinacions catalanes amb la finalitat d’emprendre accions judicials amb els que puguin perjudicar la imatge d’aquests llocs.

Ha indicat que la competència de la Generalitat per imposar sancions a aquestes empreses s’empara a l’article 88 de la Llei de Turisme de Catalunya, promulgada el 2002. "És una infracció greu portar a terme activitats que produeixin danys greus als recursos turístics o comportin un menyscabament substancial dels seus valors inherents i minvin la seva capacitat d’atracció d’usuaris turístics", diu l’article.

Tot i això, Muro ha avisat que no n’hi ha prou amb aquest control per canviar el model turístic de destinacions com Lloret de Mar. Ha reclamat la implicació de les administracions i els empresaris locals per aconseguir una transformació real./ Ag EP

Back to top button