Fires i CongressosFormació

MWC marca el pas de com seran les fires i congressos del futur

El Mobile World Congress (MWC) ha presentat les mesures que implantaran per poder desenvolupar el congrés de forma segura. El pla que ha dissenyat podrà ser la guia de futur per a la resta d’organitzadors d’esdeveniments que el poden utilitzar com a protocol sanitari.

El conseller delegat de la GSMA, organitzador del MWC, John Hoffman, ha explicat com preveuen garantir la seguretat dels assistents al seu certamen. El Mobile té previst celebrar-se entre el 28 de juny i l’1 de juliol a Barcelona sempre i quan no es produeixi un rebrot important i les condicions sanitàries no ho impedeixin.

El pla de mesures concretes l’han elaborat en coordinació amb les administracions. Pot servir de model per al conjunt del turisme MICE. Elaboraran un distintiu digital que permetrà l’accés al congrés mitjançant l’app del MWC.

Les mascaretes FFP2 seran obligatòries en tot moment durant el Mobile que a més ha dissenyat entrades i sortides d’un únic sentit. Abans d’arribar a Barcelona, els assistents hauran d’aportar una PCR o una prova similar. Un cop a la ciutat totes les persones vinculades a l’esdeveniment (congressistes, expositors, assistents generals, personal d’organització…) hauran de passar un nou test cada 72 hores. I abans de tornar a casa, novament es sotmetrien a testos per garantir que marxen lliures de Covid-19.  Instal·laran punts sanitaris a la ciutat, tant a la fira de Barcelona com als hotels dels assistents, per fer testos ràpids. Les distàncies socials, els dispensadors de gel, la ventilació o els controls de temperatura, també formen part d’aquest pla de seguretat sanitària.

Algunes companyies, però, ja han dit que no viatjaran a la capital catalana en aquelles dates. Encara hi ha molta incertesa sobre la crisi sanitària i per a molts professionals participar en actes multitudinaris com el MWC no entra en els seus plans. El Gremi d’Hotels de Barcelona afirma que no ha notat cap increment de reserves vinculades al Mobile.

Malgrat els organitzadors eviten parlar d’ajornament i aposten per celebrar-ho a finals de juny, a ningú se li escapa que el MWC es troba en una situació incerta.

Articles relacionats

Back to top button