superior

Formació

El turisme accesible, objecte d’un màster a la UAB

El nou Màster en Gestió del Turisme per a Tots de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona és una iniciativa pionera a Espanya que vol donar resposta a les mancances d’accessibilitat en el sector turístic.

A partir del proper curs, l’EUTDH de la Universitat Autònoma de Barcelona formarà professionals especialitzats en l’accessibilitat de destinacions i d’establiments turístics per a persones amb discapacitats i mobilitat reduïda.

Tot i l’esforç que des del sector turístic s’està duent a terme d’un temps ençà, les instal•lacions turístiques arrosseguen encara deficiències d’accessibilitat en el disseny, i les destinacions no sempre ofereixen serveis i atraccions turístiques adaptades. Així ens trobem amb webs, aeroports, museus, teatres i botigues no accessibles I per tant, no aptes per rebre aquest tipus de viatger.

L’entorn accessible ha de ser respectuós amb la diversitat d’usuaris, també ha de ser segur, saludable, funcional, comprensible i estèticament agradable. Els estudiants del nou màster es formaran en la implementació d’entorns turístics amb conformitat a aquests criteris. L’objectiu del programa és contribuir a la difusió del coneixement del turisme per a tots en la nostra societat, aprofondir en la conscienciació social en tots els aspectes referents al mateix i formar professionals especialitzats en la gestió del turisme accessible en qualsevol dels seus àmbits, productes i serveis.

Segons xifres facilitades per Turisme de Catalunya, al món hi ha més de 500 milions de persones amb discapacitat física, intel•lectual i sensorial, més de 50 milions a Europa, a l’Estat espanyol, al voltant de quatre milions i a Catalunya, prop de 377.000. A més, aquests turistes acostumen a viatjar acompanyats i fora de la temporada alta, contribuint d’una manera important a la desestacionalització de la destinació.

A més, l’accessibilitat no afecta només les persones amb discapacitats: també les embarassades, la gent gran i les persones amb lesions es troben amb necessitats que el sector turístic cobreix, ara per ara, de forma insuficient.

Articles relacionats

Back to top button