superior

Mercats

Els turistes espanyols fugen al nord d’Europa per les altes temperatures

La tendència de buscar destinacions amb clima moderat és generalitzada a tots els països europeus

El portal de viatges eDreams ODIGEO explica que a causa de l’onada de calor, les cerques de viatges des d’Espanya cap al nord d’Europa s’han disparat.

Per la seva banda, l’agència de riscos Moody’s ha advertit que les onades de calor dels propers anys posen en risc l’atractiu turístic d’Espanya. En el seu informe de qualificació dels riscos també inclouen el sud d’Europa com a destinacions que disminuiran la demanada de turistes durant la temporada d’estiu.

Les destinacions amb temperatures més suaus experimenten un augment de l’interès dels turistes. Aquesta situació afecta tots els països i en el cas dels espanyols eDreams ha observat un increment en les cerques de viatges cap al Regne Unit, que creixen un 75% respecte al mes anterior, i també els països nòrdics, amb un increment del 97% per anar a Dinamarca i del 45% per a Suècia.

Els turistes del continent europeu ja s’estan replantejant les destinacions vacacionals

Les dades comparatives que ha facilitat el portal de viatges corresponen a la segona meitat del mes de juliol. El cas més cridaner és el d’Irlanda, que, segons les últimes dades de tendències de l’OTA, coincidint amb l’onada de calor, les cerques per part dels espanyols van créixer el 2.800%.

Els episodis de temperatures extremes al sud d’Europa es van incrementant i els turistes del continent europeu ja s’estan replantejant les destinacions vacacionals. Seguint el comportament detectat per eDreams ODIGEO, els tres destins més beneficiats en aquests moments serien Irlanda, el Regne Unit i Bèlgica.

Per a països eminentment turístics com Itàlia, Grècia o Espanya, aquesta tendència no és bona. A més d’afectar l’arribada de turistes de l’exterior, afecta el turisme intern. Els seus ciutadans que fan les vacances al país es replantegen les destinacions d’estiu a la recerca de temperatures més fresques.

Articles relacionats

Back to top button