Fires i CongressosFormacióReportatgesServeis

El turista del futur portarà la tecnologia posada a sobre i estarà sempre connectat

En els últims anys el creixement en l’ús de dispositius mòbils ha superat tot tipus de previsions. Per això, les destinacions turístiques han de fer un gran esforç per adaptar-se ràpidamental mobilemàrketing.Segons la directora de l’Institut Internacional d’Investigació de la Societat de la Informació i el Coneixement (3iSIC), Montserrat Peñarroya, els destins de muntanya han de treballar per garantir una bona connectivitat a Internet i apostar pel disseny d’aplicacions gamificades.

Els dispositius mòbils, un creixement vertiginós

Segons Montserrat Peñarroya, les destinacions de muntanya tenen un repte estructural bàsic que consisteix en garantir una xarxa de connexió a Internet potent: “Ens preparem per al turista del futur immediat, que estarà permanentment connectat, no només a través dels mòbils sinó de l’anomenada tecnologia ‘portable’, com per exemple, les ulleres Google Glass.” A l’Estat espanyol la connexió a internet mitjançant dispositius mòbils ja es va igualar a la dels equips de sobretaula, a l’octubre del 2012, i avui dia la sobrepassa amb escreix.“Això va superar totes les expectatives iper això és molt important entendre què està passant i què demanen les noves generacions a aquestes aplicacions”, explica la directora del 3iSIC, Montserrat Peñarroya.

La gamificació, el concepte clau

Un dels conceptes més importants que descriu Montserrat Peñarroya és el deludificació o gamificationen les aplicacions en activitats a l’aire lliure:“Una aplicació no ha de ser un simple catàleg penjat a Internet. Les aplicacions que triomfen i connecten amb les generacions digitals són les que incentiven virtualment els usuaris, són creatives i utilitzen les mateixes tècniques aplicades als videojocs.”Per tant, hotels, parcs, estacions i tot tipus de serveis turístics tenen un repte molt engrescador en el disseny d’aquestes aplicacions.

Andorra, de camí cap a l’ Smart Country

El govern d’Andorra està desenvolupant un pla d’acció per esdevenir smartcountry, basat en tres eixos principals: condicionar amb wi-fi totes les zones de màxima afluència, situar els 2000 establiments del país a l’streetview de Google i, per últim, seguir desenvolupant aplicacions per a mòbils . “Volem que el turista que ve a Andorra conegui millor l’oferta del país a través de les eines tecnològiques”, explica el Ministre de Turisme i Medi Ambient d’Andorra, Francesc Camp. Durant la sessió dedicada a les aplicacions mòbils del 8è CMTNMl’exemple d’Andorra serà explicat per la directora general de Grandvalira, Núria Tarré i el gerent d’Andorra Turisme, BetimBudzaku./ 8è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Articles relacionats

Back to top button