superior

Allotjament

Els apartaments turístics, oferta proscrita a Barcelona

Les mobilitzacions veïnals iniciades arran de la crisi de la Barceloneta ha empès l’ajuntament de la ciutat a tancar l’aixeta de les llicències als pisos turístics. La polèmica ha entrat en el debat polític i els responsables de l’ajuntament han decidit congelar cap nou apartament turístic, previsiblement fins passades les eleccions municipals.

Durant les actuacions inspectores portades a terme per l’ajuntament en el barri de la Barceloneta s’han revisat 8.686 pisos. En un mes i mig d’inspecció l’ajuntament ha detectat 178 apartaments sense llicència però encara li resten per verificar 216 vivendes més que els veïns denuncien com habitatges turístics. En total són 60 inspectors els que continuaran visitant pisos pel barri.

El sector dels apartaments ha perdut la batalla a la capital catalana. Segurament en un exercici de simplificació injust, aquest tipus d’oferta d’allotjament està rebent tot tipus de crítiques i s’identifica com un dels culpables dels problemes de model turístic de Barcelona. Els ciutadans, el sector d’allotjament -en les diferents modalitats- i sobretot els polítics, mostren una falta de consens sobre el model.

Amb  aquest panorama els responsables de l’ajuntament aprovaran un nou pla especial urbanístic que afectarà a tots els districtes de la ciutat, sense distinció, que impedirà noves llicències durant un temps. Però més enllà d’aquesta suspensió l’objectiu del consistori és modificar la normativa catalana actual sobre habitatges d’ús turístic per posar traves a la regularització. Ara només cal una comunicació d’activitat i Barcelona vol tornar a la fórmula d’una autorització prèvia.

Articles relacionats

Back to top button