superior

Destinacions

6 nous municipis catalans distingits com a Viles Marineres, Pobles amb Encant i Ciutats amb Caràcter

Els responsables de Turisme de la Generalitat de Catalunya han presentat els sis municipis que aquest any 2020 han rebut la distinció d’alguna de les marques turístiques especialitzades que promou l’Agència Catalana de Turisme.

Els distintius concretament són Barris i Viles Marineres; Pobles amb encant, i Ciutats i Viles amb Caràcter. El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat que els municipis certificats “són la millor representació possible del que pot oferir el territori català, compten amb un patrimoni cultural, natural i paisatgístic abundant i singular i ofereixen infinitat de possibilitats al turista”.

Municipis certificats 2020

Caldes de Malavella
Arties
L’Estartit
L’Ampolla
Cambrils
Barri del Serrallo, Tarragona

-Ciutat amb Caràcter: Caldes de Malavella

-Poble amb Encant: Arties

-Barris i Viles Marineres: L’Estartit, L’Ampolla, el Barri del Serrallo de Tarragona i el Barri del Port de Cambrils

Barris i Viles Marineres s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Cambrils, l’Ampolla, l’Estartit i el barri del Serrallo de Tarragona se sumen a l’Ametlla de Mar, Arenys de Mar, Begur, les Cases d’Alcanar, l’Escala, Llançà, Palamós, Sant Carles de la Ràpita, Sant Pol de Mar, Sitges, Tossa de Mar i Vilanova i la Geltrú.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter és una de les apostes per la promoció del turisme urbà. Amb l’acreditació de Caldes de Malavella, ja són 13 el municipis catalans distingits fins ara amb aquesta marca: Girona, Lleida, Manresa, Montblanc, Reus, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Vilafranca del Penedès, Solsona i la Bisbal d’Empordà.

En el cas de Pobles amb Encant, la marca permet oferir al turista una proposta perquè conegui la seva diversitat i riquesa cultural i paisatgística, més enllà dels principals pols d’atracció turística. Arties s’uneix avui als altres 13 pobles acreditats fins el moment: Beget, Calella de Palafrugell, Castellar de n’Hug, Montclar, Montsonís, Mura, Pals, Peratallada, Prades, Rupit, Santa Pau, Siurana i Taüll.

Articles relacionats

Back to top button