superior

abajo

Hotels

Els hotels de Barcelona pugen preus i ja superen Madrid en allotjaments de luxe

Barcelona supera Madrid per primera vegada en nombre d’hotels de 5 estrelles i gran luxe. A més, els hotels de la ciutat Comtal van pujar els preus un 6,8% després de tres anys de caiguda. El preu mig per habitació es va situar en 106,18 euros.

El president del Gremi d’hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha informat que els preus dels hotels barcelonins van tocar fons en 2010, situant-se en els 99,39 euros de mitjana per habitació. Clos ha remarcat que no és possible mantenir la qualitat dels hotels sense un increment de preus, encara que ha assegurat que "aquest no és el preu de la ciutat" i que encara hi ha recorregut per a seguir pujant preus.

Malgrat l’augment de preus de les habitacions, ha avançat que els resultats econòmics dels hotels de Barcelona es mantindran en la línia de 2010, ja que el creixement de la facturació quedarà "pràcticament absorbit per la pujada d’impostos" com l’IBI, que ha tingut un impacte important sobre els establiments hotelers.

Clos ha destacat que els mesos de novembre i desembre van ser especialment negatius, bàsicament per la poca ocupació durant el pont de la Constitució, quan es va situar en el 40%, mentre que l’habitual és que arribi a un 80%.

L’ocupació es va situar en el 75,1% en 2011, el que suposa un creixement de gairebé tres punts percentuals respecte al 72,2% de l’any anterior.

Barcelona supera a Madrid en hotels de luxe

Barcelona preveu inaugurar onze hotels durant aquest any, dos dels quals ja s’han obert, amb els que, per primera vegada, la capital catalana ha superat a Madrid en nombre d’hotels de cinc estrelles i gran luxe, amb 24 enfront de 23. Clos ha assegurat que això és conseqüència de l’aposta de Barcelona pel luxe i la qualitat i "reforça la possibilitat que la capital catalana pugui tenir cada vegada més congressos importants com el Mobile World Congress".

Per a Setmana Santa, els hotels de Barcelona preveuen una ocupació similar a la de l’any passat, d’entorn del 70%, tot i que Clos ha remarcat que encara és aviat per tenir xifres, ja que les reserves es realitzen cada vegada més a última hora.

Back to top button