superior

Empreses

Amazon i Facebook s’acosten al gegant Google en potencial publicitari

La competència en el mercat de la publicitat digital entre les grans empreses tecnològiques amenaça al potent Google. Amb més del 30% de quota de mercat està veient com els resultats d’Amazon i Facebook li mengen terreny aquest any.

El gegant que lidera les cerques a internet està perdent pes en el negoci de la publicitat en línia. Els ingressos per aquest concepte li suposen més de dues terceres parts de la facturació. Facebook i Instagram, amb el 20% del pastís publicitari, ocupen la segona posició mundial.

D’altra banda, Amazon sí que s’ha convertit en un competidor de Google. Molts usuaris fan les cerques directament en aquest portal de vendes. Amazon ha sabut aprofitar-ho per ingressar una bona quantitat de diners en concepte publicitari. Se situa com el quart actor mundial en el mercat publicitari digital.

Google pot haver entrat en una fase de desacceleració durant aquest 2019. Les accions de la companyia van caure després d’anunciar uns resultats que marcaven un descens del 30% en el benefici net. Les multes de 1.700 milions d’euros imposades per la Unió Europea per pràctiques contràries a la competència han ajudat a aquests resultats.

Articles relacionats

Back to top button