DestinacionsEmpreses

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida convoca el 27è Premi Pica d’Estats

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha convocat el 27è Premi Turístic Internacional Pica d’Estats de premsa, ràdio, televisió i Internet. El certamen té una dotació econòmica de 38.000 euros en premis i 8 categories. El premi turístic internacional, que convoca anualment la Diputació de Lleida, s’ha convertit en un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i per la identitat dels membres del jurat.

En aquesta nova convocatòria hi podran optar tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2014 i el 18 d’octubre de 2015. El període d’inscripció estarà obert durant el termini d’un mes a comptar des del dia 19 d’octubre de 2015. La inscripció es pot fer al web www.aralleida.cat/pica, i, per tal de formalitzar-la, cal que l’autor o autors (o qualsevol persona o entitat que n’acrediti el consentiment) facin arribar els treballs i els remetin al president del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida).

El Premi Pica d’Estats distingeix 8 categories i destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional, reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació de les Terres de Lleida. També hi ha un premi de 3.000 euros destinat a la categoria d’Internet (portals informatius multimèdia).

Composició del Jurat

El jurat del 27è Pica d’Estats estarà format per reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta del jurat serà Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formaran part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa 8 al dia de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’Els Matins de Catalunya Ràdio, i actuant com a secretari/a, el director/a del Patronat de Turisme. El jurat es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 13 de febrer de 2016.

Alta participació en la darrera convocatòria

El certamen va rebre en la darrera convocatòria 212 reportatges, 144 dels quals van correspondre a treballs d’àmbit estatal; 33, a treballs d’àmbit internacional i 35, a mitjans locals. La xifra de 212 inscripcions va representar el tercer millor registre en tota la història del guardó i el segon pel que fa a treballs internacionals (33 de 17 països diferents). En l’àmbit internacional, cal destacar la presència per primera vegada d’obres procedents de la Xina, el Líban, el Marroc, Egipte i Mèxic. Per segon any consecutiu també va optar al premi un treball d’Israel./Notícia emesa pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Articles relacionats

Back to top button