superior

Mercats

El Brexit ja és realitat, les claus per al sector turístic

Finalment s’ha arribat a un acord entre la Unió Europea i el Regne Unit sobre el Brexit. Una sortida acordada entre les parts era la millor opció per al sector turístic.

A falta de desenvolupar les noves regles que regiran sobre els viatges a partir d’aquest 2021, l’acord és vital per evitar incertesa en el sector. Les empreses i operadors podran treballar amb certa normalitat i el transport i la mobilitat de persones entre Gran Bretanya i els països de la UE no s’obstaculitza.

Els turistes britànics aniran recuperant la confiança després de l’acord. En el cas dels viatges s’imposarà la necessitat de comptar amb el passaport amb validesa mínima de sis mesos. Els turistes seguiran exempts de l’obligació d’estar en possessió de visats al creuar la frontera exterior de la Unió Europea per a estades de curta durada (fins a 90 dies en qualsevol període de 180 dies). En el cas dels espanyols que volen viatjar a Regne Unit ho podran fer amb el DNI fins el 30 de setembre de 2021.

Un aspecte negatiu és que els permisos de conducció expedits pel Regne Unit ja no es beneficien del reconeixement mutu. A Espanya, els permisos de conducció britànics habilitaran als seus titulars a conduir només fins al juny, a partir d’aquesta data s’aplicarà el règim previst per als permisos expedits en tercers països, llevat que Espanya i el Regne Unit arribin a un acord bilateral que reconegui el bescanvi dels seus permisos de conducció.

L’altre aspecte a tenir en compte és que a partir d’ara ni les operadores de telefonia espanyoles ni les britàniques tenen la obligació d’oferir el servei d’itinerància gratuïta o roaming. Els turistes s’enfronten a costos elevats per la utilització del mòbil durant les seves estades.

Les destinacions espanyoles són les més atractives per a aquest mercat emissor i per al sector turístic espanyol representa el seu primer client (més de 18 milions de viatges el 2019). Per això el Govern espanyol afirma que cal treballar en plans de reactivació i de fidelització del mercat britànic.

Articles relacionats

Back to top button